Dyrøymat – ekte mat, ekte mennesker

Gjennom programmet Arbeidsrekruttering i Nord ønsker vi å dele erfaringene fra bedrifter som Dyrøymat videre. Et hovedmål i programmet er tilgang på kompetent arbeidskraft, og innsikten fra Dyrøymat viser hvor viktig språk, opplæring og trygghet er for å lykkes med dette.
– Vi ser verdien i å gi folk en sjanse. Det skaper trygghet, trivsel – og gode produkter, sier Kristian med et smil.

Midt i Troms finner du Dyrøymat – en lokal leverandør av kjøtt- og fiskevarer, catering og ferdigmat. Her lages alt fra gode, gamle tradisjonsretter til moderne måltider med internasjonal vri. Ferdigrettene deres havner både i COOP-butikker og på menyen i kommunale omsorgsboliger.

Bedriften teller ti ansatte, og fire av dem har bakgrunn fra andre land.
– I lang tid har vi vært på jakt etter en kjøttskjærer, sider daglig leder Kristian Paulsen. Det utdannes relativt få innenfor dette fagfeltet, og da blir det naturlig nok ikke så lett å nå potensielle søkere.

Vitaliy Kavlak (Ukraina) til venstre, Kristian Paulsen i midten, Preeyaporn Phumee (Thailand) til høyre.

Vitaliy Kavlak (Ukraina) til venstre, Kristian Paulsen i midten, Preeyaporn Phumee (Thailand) til høyre.

Dyrøymat har hatt ansatte fra utlandet i mange år, og de er en naturlig del av arbeidsmiljøet.
– Vi har ansatte fra utlandet som har jobbet her i mange flere år enn meg, smiler Kristian. Når en jobber i produksjonen, er ikke språket alltid en stor utfordring. Likevel skal en både forstå produkter, oppskrifter og også ha dialog med andre ansatte og kanskje kunder, fortsetter han

Mange begynner hos Dyrøymat gjennom språkopplæring eller arbeidsutprøving i samarbeid med NAV. For flere blir det starten på en fast jobb.

Del denne artikkelen på sosiale plattformer