Vi er stolte over at vi nå er en Miljøfyrtårnbedrift.  På denne måten dokumenterer vi vår miljøinnsats og vårt samfunnsansvar. Vi tar bærekraft på alvor, og har oppfylt strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Som Miljøfyrtårn tar vi aktivt miljøansvar og bidrar til grønn omstilling. Vi er opptatt av å ta vårt samfunnsansvar, og bidra til at alle vi samarbeider med gjør det samme.

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, og Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Som Miljøfyrtårn bidrar vi også til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.

VOX har i samarbeid med Næringshagen i Midt-Troms og Nordavind Utvikling AS gjennomført et felles prosjekt med sertifisering av bedrifter i Dyrøy som Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat og ordningen har til hensikt å heve bedrifters miljøprestasjon. Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som Miljøfyrtårn. Med Miljøfyrtårn-sertifisering blir det mye enklere å dokumentere virksomhetens miljøarbeid. Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU.

Prosjektet har vært fulgt opp av sertifitsert rådgiver for Miljøfyrtårnordningen; Kjetil Strokkenes, Næringshagen Midt-Troms.

Nordavind Utvikling har hatt ansvaret for fasilitering av prosessen og oppfølging av deltakende bedrifter.

 

Del denne artikkelen på sosiale plattformer