Ordfører for en dag

Joakim Hellemo var konferansier under Dyrøyseminaret, og nylig også «Dyrøyordfører for en dag» i forbindelse med OD-dagen. Én av oppgavene denne dagen var å lage et blogginnlegg til dyroyseminaret.no.

Joakim Hellemo inntok ordførerkontoret fredag 26. oktober. Etter en besøksrunde i skole og barnehage, var han med i et møte om ungdoms medvirkning. Dessuten skrev han blogginnlegg. Foto: Kjell Jostein Lillegård

Temaet for årets Dyrøyseminar var «hvordan skal ungdom få større medvirkning, makt og innflytelse?» Under seminaret opplevde jeg mye, og tok til meg mange viktige erfaringer som jeg kan bringe med meg videre. Det jeg opplevde var at vi som ungdom som hadde en omfattende rolle på seminaret, fikk være med på å bestemme, og å få tildelt ansvar som hadde innflytelse for selve Dyrøyseminaret. Jeg som var i møteledelsen hadde mye å tenke på de siste dagene før vi skulle ut i rampelyset. Dette var noe stort som vi skulle bidra med, noe som var viktig. Det var vi i møteledelsen, som besto av to ungdommer som skulle lede det hele. Det var vi som hadde kontrollen, dette var noe jeg opplevde som spennende og lærerikt.
Da jeg først ble spurt om å være møteleder, tok jeg det som en positiv utfordring, og takket «ja» med en gang. Og det angrer jeg absolutt ikke på. Jeg møtte utrolig mange nye folk, med mange forskjellige meninger. Jeg fikk også anledning til å snakke med andre engasjerte ungdommer som hadde mye på hjertet.
Noe jeg syntes var spesielt interessant, var ungdomsdebatten. Det var flott å se at ungdom hadde engasjert seg så mye som dem i lokalpolitikken. De snakket så helhjertelig om politikken og deres meninger, og var med på å gjøre en forskjell. Dette var inspirerende!

Tekst: Joakim Hellemo