«Vær forandring»

Selv små ting kan utgjøre en enorm forskjell. Anders Waage Nilsen oppfordrer ungdom til å være kreative og spille ut ideer for framtida.

Verden kan forandres til det bedre av små ting som vi alle – og spesielt ungdom – kan få til, påpeker Anders Waage Nilsen på Dyrøyseminaret.

 

– Med dette foredraget vil jeg forandre verden. Det er det jeg driver med i mitt liv. Det er det de fleste driver med, enten de vil det eller ikke, sier Waage Nilsen, innehaver i Dreis AS og samfunnsengasjert blogger. Han har gjennom dette selskap vært med å starte Fri Flyt AS og Fjellfilmfestivalen. På Dyrøyseminaret sørger han for friskt oppspark til debatt mellom ungdomspolitikere.

– Hovedpoenget er å slutte å snakke om hva NOEN ville gjort. Det finnes altfor mange eksempler på hva noen burde gjort, som noen ikke gjør, påpeker Waage Nilsen. Han fortsetter:

– Utnytt «kaoset»

– Fra 1900-tallet har det vært et enormt sprang i måten vi forstår virkeligheten på. Vi lever i en tid der det helt nye skjer – med informasjonsteknologisk revolusjon og store utfordringer knytta til ressurser og klimaendringer. Det er et kaos. Energien i dette kaoset er noe vi må ta tak i og benytte oss av på lokalt og regionalt plan. Vi kan få til små ting – og disse kan få store effekter. Absolutt alt kan skje!

Stimulering av unges ressurser

Waage Nilsen tror ungdom er viktige i forhold til skaping og realisering av nye ideer. Og da ideer som kan bidra til positiv forandring i verden. Han stiller blant annet dette åpne spørsmålet: Hvordan gir vi unge den selvtilliten og motet de trenger til å aktivt skape den framtida vi trenger? Selv mener han at dagens politiske system er for statisk og ønsker seg mer dynamikk – noe som åpner opp for innovative mennesker.

– Vi må utnytte ressursene våre til det beste for samfunnet og oss selv, understreker han og avrunder med filosofen Arne Næss’ lykkeformel til ettertanke:

– Lykke er lik glede delt på lidelse.