− Muligheter finnes overalt!

Charlotte Holberg Sveinsen hun gjorde som Askeladden. Hun fant, hun fant en mulighet der ingen andre ville sett den.

Charlotte Holberg Sveinsens historie er ikke ulik Askeladdens. Her får hun takk fra konferansier Roy Frode Løvland etter å ha levert et inspirerende foredrag.

Hun skaffet seg rett og slett «Skafferiet», en slags søndagsutflukt som kombinerer mat og kreativitet, og rett og slett byr på opplevelsen «Det gode liv på landet». Prosjektet ble på grunn av sin avsides beliggenhet var levnet liten tiltro i starten, for å si det mildt.

Men knallhard jobbing og en ukuelig vilje har gitt formidable resultater siden oppstarten i 2008. I 2011 ble «Skafferiet» den best besøkte turistattraksjonen i Hedmark. I sommer hadde hun 22 personer på lønningslista.

− Jeg selger rett og slett landlig idyll, som jeg har jobbet ekstremt hardt for å oppnå. Det gjelder å se ideene og ha troen på at dette skal du få til, sa Sveinsen som flyttet inn i en flere hundre år gammel familiegård på Helgøya i Hedmark da hun fant ektemannen. Sarpsborgjenta med skuespillerbakgrunn ble nødt til å «finne sin egen greie» på bondelandet.

Hun kom til Dyrøy med følgende budskap:

− Jeg tror det finnes muligheter overalt. Det gjelder å se de, ta tak i dem og så må du pinadø hoppe i det, sier Sveinsen, som nylig har vunnet Norges Bondelags Askeladdpris, og Gründerprisen fra Toten Sparebank.

− Jeg går på og gjør alt jeg kan for å få dette til å fungere, og man kan ikke tro at man kan få alt i fanget. Du må GI for å få noe igjen, og jeg gir og jeg gir, men jeg får sannelig også dobbelt så mye tilbake, sa Charlotte Holberg Sveinsen.