Det store steget

Hvor vi skal bo og arbeide er blant de store valgene i livet. Hva påvirker slike valg?

Er du klar til å slippe taket... og prøve noe nytt?

«For min del, så tror jeg aldri at jeg hadde gått så tidlig ut og starta min egen bedrift dersom jeg hadde bodd i Oslo. Hadde ikke turt. For det er så mye lettere å bli synlig her. Det er mye lettere å få oppdrag (..) I Oslo skal det mye til for å skille seg ut. (…) I denne forbindelsen slo det meg: Hvorfor være ordinær i Oslo når du kan være stjerne i Finnmark?» (Birgitta)

«Birgitta» er en av de intervjuede i Mai Camilla Munkejords doktorgrad «Hjemme i nord», som studerer innflyttere i Vadsø og Havøysund i Finnmark. De som velger å flytte mot strømmen får lite oppmerksomhet i forskning og media, ifølge Munkejord som har sett nærmere på de som velger å flytte til – ikke fra – et sted. Hennes forskning viser at kyststeder som f.eks. Vadsø er gjennomsiktige og kompakte, og det er derfor kort vei til makt og innflytelse. Mange innflytterkvinner opplever dermed at de har flere muligheter på arbeidsmarkedet, og også i lokalpolitikken og generelt i lokalsamfunnet. Du kan treffe Mai Camilla Munkejord på Dyrøyseminaret 2012 (18.-19. september).

Mai Camilla Munkejord har skrevet en doktorgrad som viser at mange kvinner opplever at de får flere muligheter når de flytter til Finnmark. Det kan vel gjelde Troms også? Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

Her i Dyrøy (Troms) finnes det også mange muligheter for de som vil starte noe nytt. Akkurat nå er en godt etablert frisørsalong til salgs i Brøstadbotn sentrum, kanskje er det nettopp denne sjansen noen har ventet på? Hvis du er nysgjerrig på Dyrøy kan du lese mer her eller titte i dette fotoalbumet.

Hvorfor være ordinær i Oslo når du kan være stjerne i… Dyrøy?