Lyrikk med spennvidde

Arvid Hanssens tekster brukes stadig i nye utgivelser.

At Arvid Hanssens lyrikk appellerer til mange, er det liten tvil om. Nå i høst er det kommet tre så forskjellige utgivelser som en veiveiser til opplevelser i Vesterålen, en bok om mat fra Senja, og en nordnorsk salmebok – hvor Arvid Hanssens tekster er representert.

Mat fra Senja fortjener plass under mange juletrær i år.

Vesterålen turlag har gitt ut en praktfull guide for Vesterålen, krydret med vakre naturbilder, lokalhistorisk materiale og kart. På baksiden av boken står Arvid Hanssens dikt «Te øya mi» som motto for gode turopplevelser, både på sommer- og vintertid.

Kirkemusikksenter Nord og Kirkelig utdanningssenter i Nord har i samarbeid med Orkana forlag utgitt «Noen salmer fra nord», en utgivelse med 91 salmer som på ulike måter har tilknytning til Nord-Norge. Det er stor bredde i både tekstene og melodiene som presenteres. Her er tekster av Petter Dass, Elias Blix – og Arvid Hanssen, og du finner både «Kom sommarvijnn», «Grønt lauv i snyen», «Drømmen kan du alltid eie» og «Blå kveill».

«Mat fra Senja» er en praktutgave i storformat, med bilder, tekst og matoppskrifter fra Norges nest største øy. Kokk Roger Kristiansen og fotograf Eirik Nilssen er utgivere, og her inngår flere av Arvid Hanssens dikt i den kulinariske innpakningen.

Tekst: Arne I. Hanssen