Knekker du koden?

QR-koder gir nyttig tilleggsinformasjon.

Dyrøyseminaret tok i bruk QR-koder på sin nettside tidligere i vår. Noen av dere har fått med seg budskapet vårt, det vet vi, siden dere har tatt kontakt! Andre har ikke helt fått med seg nyheten. Bruk av QR-koder blir stadig mer vanlig. Du scanner koden med mobiltelefonen din, etter å ha lastet ned en app. Nå finner du QR-koder i magasiner og bøker, i reklamemateriell, på plakater og på bussen. På vår Twitterkonto har det foregått en god diskusjon om hensikten med QR-koder. Hvorfor skal man bruke kode i stedet for å si rett ut hva man har på hjertet? Noen ganger er det nyttig å kunne supplere sin egen tekst med levende bilder, musikk eller link til nettsider. Du kan faktisk endre innholdet i lenken etter behov. Her er en annen artikkel om hva QR-koder kan brukes til? Har du prøvd å lage koder selv? Test denne enkle kodegeneratoren.

Vi valgte å legge ut en QR-kode både for å teste responsen, og fordi målgruppen for dette spesifikke budskapet ofte er tidlige brukere av ny teknologi. Og hvis du ikke har knekt koden ennå, kan du sniktitte her…